هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 البسكويت

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
princess
عضو برونزى
عضو برونزى
princess


انثى السرطان عدد المساهمات : 5845
تاريخ الميلاد : 08/07/1990
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
المزاج : الحمد لله على كل حال

البسكويت Empty
مُساهمةموضوع: البسكويت   البسكويت Icon_minitimeالثلاثاء سبتمبر 15, 2009 9:32 pm



البسكويت



البسكويت 15



بسكويت النشادر




المقادير:

• كيلو دقيق منخول
• كوباية سمن
• 2 1/ 2 كوباية سكر بودرة
• 5 بيضات
• كوباية لبن
• ملعقة كبيرة نشادر
فانيليا.





الطريقة:

1. اضربي السمن مع السكر لغاية الخليط ما يبقى زي الكريمة.
2. اضربي البيض مع الفانيليا كويس لغاية ما الخليط يبقى غليظ وبعدين ضيفي السكر والسمن للخليط مع الاستمرار في الخفق لغاية ما يتجانس.
3. تذاب النشادر في نصف كوباية لبن وضيفيه للخليط السابق.
4. ضيفي الدقيق بالتدريج بالتبادل مع اللبن لغاية ما تلاقي العجينة سهلة في التشكيل.
5. تشكل العجينة حسب الرغبة إما بماكينة البسكويت أو تقطع بالقطاعة، ثم ترص الوحدات في صاجات مدهونة بالزيت على مسافات متباعدة علشان مايلزقش.
6. اظبطي الفرن على درجة حرارة متوسطة ولما يسخن حطي الصاجات في الفرن.
7. ارفعي البسكويت من الصاجات وسيبيه لغاية ما يبرد خالص وبعدين رصيه في علبة.
ملحوظة: لو عاوزة يبقى بطعم القرفة أو البرتقال ضيفي للعجينة ملعقتين قرفة أو كوباية عصير برتقال.








بسكويت جوز الهند




المقادير:

• 2 كوباية دقيق
• 4/3 كوباية زبدة
• 1/2 كوباية سكر بودرة ‏
• 1‏ بيضة
• ‏ فانيليا
• ‏1‏ صفار بيضة‏
• ‏ كوب جوز هند ناعم‏
• ‏ذرة ملح‏
• 1‏ ملعقة صغيرة بيكنج بودر
• ‏2‏ ملعقة كبيرة لبن حسب الحاجة‏

لدهان الوجه‏:‏
بيضة مخفوقة مع فانيليا‏.‏





الطريقة‏:‏


1. اضربي الزبدة مع السكر لغاية ما تبقى زي الكريمة‏.‏

2. اضربي البيضة وصفار البيضة بالشوكة وضيفيهم للخليط السابق‏.

3. اخلطي الدقيق مع البيكنج بودر والملح وجوز الهند وحطي الخليط ده على المقدار السابق واعجنيهم لغاية ما العجينة تبقى سهلة ويمكن تشكيلها‏.‏

4. ممكن إنك تحطي 2‏ ملعقة كبيرة من اللبن إذا كانت العجينة يابسة (ناشفة وإنت مش عارفة تشكليها).‏.‏

5. ممكن إنك تشكلي العجينة حسب ما إنت عايزة إما بماكينة البسكويت أو بالقطاعة‏.‏

6. ‏رصي قطع البسكويت في صينية على مسافات متباعدة ويدهن الوجه بالبيضة المخفوقة مع الفانيليا‏ وسخني الفرن في درجة حرارة متوسطة، وبعد فترة دخلي البسكويت ‏واتركيه لغاية ما لونه يبقى دهبي.

7. شيليه من الصاج وهو سخن وسيبيه لغاية ما يبرد ورصيه في علب

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sama
عضو فضى
sama


انثى الميزان عدد المساهمات : 10598
تاريخ الميلاد : 06/10/1976
تاريخ التسجيل : 20/06/2009
العمر : 48
الموقع : kanze
العمل/الترفيه : حب الشعر
المزاج : بحاول استعيد ثقتى بالاخرين

البسكويت Empty
مُساهمةموضوع: رد: البسكويت   البسكويت Icon_minitimeالثلاثاء سبتمبر 15, 2009 9:47 pm

تسلم ايديك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
princess
عضو برونزى
عضو برونزى
princess


انثى السرطان عدد المساهمات : 5845
تاريخ الميلاد : 08/07/1990
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
المزاج : الحمد لله على كل حال

البسكويت Empty
مُساهمةموضوع: رد: البسكويت   البسكويت Icon_minitimeالثلاثاء سبتمبر 15, 2009 9:53 pm

ميرسى لمرورك الجميل



نوووووووورتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نونا
عضو شغال اوووى
عضو شغال اوووى
نونا


انثى العذراء عدد المساهمات : 2396
تاريخ الميلاد : 01/09/1991
تاريخ التسجيل : 22/07/2009
العمر : 33
العمل/الترفيه : طالبه
المزاج : فل الفل

البسكويت Empty
مُساهمةموضوع: رد: البسكويت   البسكويت Icon_minitimeالثلاثاء سبتمبر 15, 2009 11:12 pm

تسلم ايديكى ايه الوصفات الجامده دى بس وكل سنه وانتى طيبه يانسومه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
princess
عضو برونزى
عضو برونزى
princess


انثى السرطان عدد المساهمات : 5845
تاريخ الميلاد : 08/07/1990
تاريخ التسجيل : 16/07/2009
العمر : 34
العمل/الترفيه : طالبه جامعيه
المزاج : الحمد لله على كل حال

البسكويت Empty
مُساهمةموضوع: رد: البسكويت   البسكويت Icon_minitimeالأربعاء سبتمبر 16, 2009 1:45 am

وانتى طيبه يا قمر


ميرسى لمرورك الجميل
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
البسكويت
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: ادم وحواء :: مطبخ كنزى-
انتقل الى: